Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В ОМО "Илинден - Пирин" разочаровани от политиката на новото правителство към България

03 юли 2017, 16:30 часа • 7035 прочитания

Членовете на македонистката организация ОМО "Илинден-Пирин" били разочаровани от политиката на правителството на Зоран Заев към България, пише близкото до ВМРО-ДПМНЕ електронно издание "Курир".

Изданието цитира съпредседателя на организацията Иван Сингартийски, който заявява, че Декларацията за добросъседство, подписана по времето на Любчо Георгиевски, е "предателска" и ако сега бъде подписан нов Договор, предателството ще продължи, тъй като в тези документи "права има само България".

Според Сингартийски договорът трябва да гарантира пълна реципрочност между двете страни. В този дух е била и приетата декларация на ОМО "Илинден-Пирин".

Другият съпреседател на организацията, Ангел Безев, е разочарован от политиката на Заев и не е съгласен "македонското малцинство в България да бъде разменна монета", заявявайки, че "с нас да се търгува без никой да не ни пита".

Пред "Курир" член на организацията, пожелал да остане анонимен, заявява, че "в България има много македонци и дори македонци мюсюлмани". Според него "в България се плюе върху всичко македонско, а българите нямат право да празнуват Илинден, тъй като тогавашната държава не се опитала дори да помогне", предаде Фокус.

"Курир" пише, че разочарованието на македонците в България е "огромно" и те "не знаят какво държи в тайна македонският премиер".

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес