Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юнкер предупреди Гърция: Внимавайте кого избирате

12 декември 2014, 16:54 часа • 14520 прочитания

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди Гърция да не избира „екстремистки сили” и добави, че предпочита „познати лица”, пише EUObserver.

„Мисля, че гърците, които са изправени пред много трудности, знаят много добре какво означава грешен вот за Гърция и еврозоната”, заяви Юнкер.

На 17 декември предстои избор на нов президент на южните ни съседи, което се прави от гръцкия парламент. Ако обаче парламентът не успее да избере държавен глава при три опита, може да се стигне до предсрочни парламентарни избори. Според социологическите проучвания най-популярната политическа партия в Гърция в момента е крайнолявата „Сириза”.

Запитан дали счита „Сириза” за „естремистка”, Юнкер отговори: „Предпочитам Гърция да бъде управлявана от хора, които виждат и мислят за обикновените хора в страната и които разбират необходимостта от консолидация с ЕС”.

По отношение на скандала със Skype и Walt Disney Юнкер подчерта, че като премиер на Люксембург той не се е месил в решения относно двете компании. Нямам право, аз не съм данъчен служител, каза председателят на ЕК.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес