Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ужаси в сръбска зоологическа градина: Мъжки леопард уби женска, питон погълна маймуна

12 декември 2022, 15:21 часа • 5505 прочитания

В зоологическата градина в сръбския град Палич, на 18 километра от границата с Унгария, сякаш се е настанил дяволът. Там от месец се разиграват странни зловещи сцени. В неделя мъжки персийски леопард уби женска, а преди малко повече от месец мрежест питон излезе от терариума и изяде женска маймуна.

Вчерашната церемония по откриването на паметна плоча на Мирко Шинкович, легендарния директор на зоологическата градина в Палич, беше донякъде помрачена от инцидента, който се случи между 11:00 и 12:00 часа, когато мъжки персийски леопард уби женска пред очите на посетителите. Директорът на зоологическата градина Соня Мандич потвърди в неделя вечерта за инцидента, пише Вести 024.

„Направихме всичко, така че тези иначе редки животни, които пристигнаха в нашия зоопарк по програмата EEP, да се чувстват добре тук и евентуално да се размножават, което беше една от целите на програмата. През деня оставяхме женската да бъде с мъжкия, но вечер, точно от съображения за сигурност, я отделяхме от него. За съжаление женската беше убита“, каза Соня Мандич.

Директорът потвърди още, че в началото на ноември в зоологическата градина е станал необичаен инцидент, когато една от змиите, мрежест питон, успяла да излезе от терариума и да се промъкне в клетката с маймуните, където погълнала 19-годишен женски тамарин. „Ключалката на терариума беше заключена, това показа нашето вътрешно разследване, но някакси змията е успяла да излезе“, разказа още Соня Мандич.

ОЩЕ: Меган Маркъл разкрива какво я е шокирало при първата среща с Кейт Мидълтън и принц Уилям

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес