Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сръбски медии: Хага не иска да си прибере Шешел

09 април 2015, 15:37 часа • 4381 прочитания

Прокуратурата на Трибунала в Хага е неприятно изненадана, че съдията Жан-Клод Антоанети все още не е изпратил заповед до лидера на сръбските радикали Воислав Шешел да се върне в Схевенинген, пише сръбският вестник "Вечерни новости", позовавайки се на дипломатически източници.

Сръбският в. "Курир", позовавайки се на собствена информация, пише, че главният съдия в процеса срещу Шешел изобщо не е уведомил прокуратурата кога ще постъпи заповедта за връщане му, издадена преди една седмица. Няма определен срок, до който трябва да се реши, но прокурор Серж Брамерц твърди, че е очаквал заповедта от Трибунала вече да бъде изпратена до обвиняемия, предаде БГНЕС.

Премиерът на Сърбия Александър Вучич заяви, че ще приеме решението за Шешел, но че ще поиска от Трибунала и писмени доказателства, че здравословното му състояние се е подобрило. Вучич припомни, че именно заради здравословното си състояние той е върнат в Сърбия.

Лекарят на Шешел даде препоръка, че тази седмица трябва да започне с химиотерапия, но лидерът на сръбските радикали веднага отхвърли това с мотива, че лечението не трябва да се прекъсва.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес