Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шешел е готов на коалиция с всеки, който е против ЕС

28 януари 2016, 18:45 часа • 2892 прочитания

Сръбската радикална партия (СРП) ще е готова след парламентарните избори да сформира коалиция с оглавяваната от премиера Александар Вучич Сръбска прогресивна партия (СПП), ако тя се откаже от влизане на Сърбия в ЕС и се ориентира към интеграция с Русия, заяви лидерът на СРП Воислав Шешел.

"Може (коалиция) и с демократите, ако те направят същото, но много малко вероятно в сравнение с "прогресивните". Поне аз така мисля", изтъкна Шешел в щаб квартирата на партията. По думите му предизборният лозунг на СРП е „Сърбия – в сигурни ръце“. Датата на изборите още не е насрочена, но за най-вероятна се посочва 24 април, предаде БГНЕС.

Според Шешел продължаването на преговорите в Брюксел за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина е „безсмислено, докато те не съответстват на определени условия“.

Условията за него са „първо, че сръбската делегация в никакъв случаи не трябва да прави отстъпки по въпроса за създаването на Асоциацията на сръбските общини, а докато този въпрос не бъде решен, не трябва да има обсъждане на други теми“, убеден е лидер на СРП. Той подчерта, че партията не признава нито една от договореностите с косоварите, защото те, по думите му, не съответстват на сръбската конституция.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес