Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията е на крак: Мечка нахлу в кошара и изяде няколко овце в Северна Македония

13 юни 2024, 11:16 часа • 1216 прочитания

Мечка уби и изяде няколко овце, след като влезе в кошара край село Равен, Гостиварско, съобщиха тази сутрин от Центъра за управление при кризи (ЦУК). Случаят е отпреди два дни, но сигналът е подаден снощи, пише македонската "Телма". 

Полицията е на терен

След сигнализирането на случая екип от полицейското управление в Гостивар отиде на терен и след установяване на ситуацията се очаква компетентните министерства, институции, публични предприятия и община Гостивар да предприемат последващи мерки. ОЩЕ: Мечка се разходи из столичния кв. "Бояна" (ВИДЕО)

Зачестяват инцидентите с мечки

Появата на мечки в населените места обаче, особено в северозападната част на страната, започна да придобива тревожни измерения.

В Македония ловът на мечки е забранен за постоянно, но този вид се е размножил много, особено в националните паркове "Маврово" и "Шар планина".

Най-тревожно беше в село Жировница Река, особено през лятото и есента на миналата година, когато мечки нападаха домашни животни, а имаше и случаи, в които се опитваха да влязат в къщи. ОЩЕ: Градските приключения завършиха с трясък: Мечка падна от дърво в САЩ, но оцеля (ВИДЕО и СНИМКИ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес