Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пендаровски: Заподозреният за двойно убийство Палевски скоро ще бъде екстрадиран от Турция

09 януари 2024, 23:45 часа • 1565 прочитания

Екстрадирането от Турция на заподозрения в Република Северна Македония за двойно убийство Люпчо Палевски - Палчо може да стане скоро, остава само да се договорят детайлите, които са от техническо естество, каза президентът на държавата Стево Пендаровски в интервю за телевизия Сител.

Още: Имал връзки с политици и служби: Македонски журналист с подробности за издирвания Палчо

Пендаровски бе попитан дали има нова информация по случая. Президентът каза, че е осъществил контакт с кабинета на президента на Турция, а в късния следобед днес е станало ясно, че екстрадицията на Палевски не се оспорва от Турция от гледна точка на сигурността и разузнаването.

„На практика сега остават само техническите детайли на т. нар.  международна правна помощ, която е процес между двете министерства на правосъдието. От тази гледна точка сега остава да се договорят детайлите по предаването, които са от техническо естество. Така че тази екстрадиция може да се случи много скоро”, каза Пендаровски.

Още: Ковачевски благодари на Турция, България и Сърбия за ареста на Люпчо Палевски

Палевски е основният заподозрян за убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска и 74-годишния Панче Жежовски в края на ноември, предаде БТА. Арестувани бяха няколко човека, между които и бащата на момичето, които все още са в ареста, а Люпчо Палевски бе арестуван в Турция след издаване на международна заповед за издирване. Процедурата по екстрадиране започна веднага.  

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес