Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма непосредствени рискове за страната ни след напрежението в Турция

19 юли 2016, 19:42 часа • 929 прочитания

Няма непосредствени рискове за страната ни заради ескалацията на напрежение в Турция, заяви заместник вътрешният министър Филип Гунев.

Той обаче е категоричен, че има средносрочни и дългоспрочни рискове, за които се вземат мерки. По думите му, трябва да се засили диалогът между България и Турция. Възможно е България да получи допълнителни и средства от Европейската комисия за укрепване на българо-турската граница, допълни той.

Гунев направи изказването си в Народното събрание, където службите за сигурност, МВР и Външното министерство информират депутатите за актуалната ситуация в Турция три дни след опита за военен преврат.

"Ние заявихме нужди за близо 100 милиона евро за усилване на границите. Догодина, в зависимост от миграционната ситуация, разбира се, ние ще настояваме тези наши нужди да бъдат удовлетворени.

Това, което е не малка помощ, получаваме от други европейски страни е допълнителните служители. Преди две седмици полският вътрешен министър предложи близо сто души полски служители да бъдат изпратени, включитнелно и на турската граница. В рамките на следващите няколко седмици това ще се случи", заяви още той, цитиран от БНР.

 

 

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес