Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никос Кодзиас: От един милион протестиращи стигнахме до 4000 души

18 юни 2018, 11:36 часа • 2587 прочитания

От един милион протестиращи, минахме на 100 000, а сега вече паднахме на 4000 души. Това само по себе си показва, че гръцкият народ събаря стереотипите. Това каза гръцкият министър на външните работи Никос Кодзиас по повод протестите срещу подписването на договора между Гърция и Македония за разрешаване на 27-годишния спор за името, предаде БГНЕС.

Вчера (17 юни), след подписването на споразумението, Кодзиас разговаря с областния управител за Западна Македония Теодорос Карипидис, който му предаде протестна декларация срещу договора с властите в Скопие.

Карипидис информира министъра подробно за протестите. По този повод Кодзиас подчерта, че броят на протестиращите е много малък и попита "дали става въпрос за протест или за опит да се попречи на подписването на договора".

"Тук местното население не трябва да протестира. Най-важното нещо за хората е те да имат възможност за по-добър живот и развитие, а това може да стане благодарение на сътрудничеството между двете държави", каза още Кодзиас.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес