Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Набиха шефа на Комисията за енергийно регулиране на РС Македония в заведение

06 октомври 2021, 14:51 часа • 1962 прочитания

Късно снощи в Скопие беше физически нападнат председателят на Комисията за енергийно регулиране (КЕР) на Северна Македония Марко Бислимоски.

Причината за атаката е процедурата за отнемане на лиценза на компания, която се занимава с електроснабдяване.

Арянит Джафери, син на бившия функционер на Демократичния съюз за интеграция Муса Джафери и собственик на енергийната компания U Power, физически нападна председателя на Комисията за регулиране на енергията Марко Бислимоски късно във вторник вечерта.

Очевидци разказват, че Джафери седнал на масата на Бислимоски в ресторант в Скопие и след няколко минути разговор се стигнало до физическа саморазправа.

Ариянит Джафери първо поискал обяснение от Бислимоски защо Комисията по енергетика е започнала процедура за отнемане на лиценза на компанията му. След това ударил няколко пъти Бислимовски по главата и започнал да го дърпа, а трима души от обкръжението на Джафери успели да го отблъснат. После всички заедно избягали в неизвестна посока.

Свидетели на инцидента разказват, че Джафери е искал Бислимоски да спре производството срещу неговата компания, а когато той отказал, го нападнал.

Има видеозапис на нападението, но полицията още не е открила Джафери. Говорител на КЕР потвърди инцидента пред Дойче веле и каза, че Бислимоски няма сериозни наранявания и се чувства добре.

След като дал показания в полицията, Бислимоски е бил прегледан в болница.

Полицията ще повдигне обвинения срещу Джафери за насилие, а случаят е докладван на прокуратурата.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес