Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Миг-21 изчезна в Румъния, издирващият го хеликоптер се разби

03 март 2022, 01:40 часа • 9765 прочитания

Румънски военен хеликоптер IAR 330-Puma, който участва в издирването на изчезналия изтребител МиГ-21 от ВВС на страната, се е разбил в югоизточната част на страната. Загинали са всичките петима членове на екипажа. Това съобщи пред телевизионния канал Антена 3 говорителят на Министерството на отбраната Константин Спину, цитиран от БГНЕС.

"Загубихме две машини", каза той. "За съжаление, на 11 км от летището беше потвърдена катастрофа на хеликоптер, който извършваше спасителна мисия в търсене на пилота на МиГ-21 в района на селището Гура Доброджей. При инцидента са загинали и петимата членове на екипажа", допълни Спину.

Изтребителят МиГ-21 на румънските ВВС, който излетя от авиобаза Михаил Когелничану (окръг Констанца, югоизток) с цел патрулиране, загуби радиовръзка с контролера и изчезна от радарите в района между населените места Кочалак и Гура Добругей.

Последните думи на пилота на хеликоптера със спасителната мисия са били за неблагоприятни метеорологични услови. Той е получил заповед да се върне незабавно, но последващата комуникация с машината бе загубена. Спасителната мисия в търсене на пилота на МиГ-21 продължава.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес