Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Косовската опозиция отказа да се включи в преговорите със Сърбия

27 февруари 2017, 11:55 часа • 829 прочитания

Поканата на косовския премиер Иса Мустафа опозицията да се включи в диалога със Сърбия беше категорично отхвърлена от политическите партии Движение „Самоопределяне“ и Алианса за бъдещето на Косово.

И от двете политически формирования са заявили, че никога няма да приемат да бъдат част от тези преговори. Според тях първо Белград трябва да признае Косово за държава и чак след това да се водят разговори, предаде БГНЕС.

„Този диалог без платформа и без принципи няма нашата подкрепа, тъй като е диалог, който причини много вреди на държавата“, заяви депутатката от Движение „Самоопределение“ Доника Кадай-Буюпи.

От Алианса за бъдещето на Косово също отказаха да се включат в преговорите в настоящия им формат. „В никакъв случай няма да бъдем част от диалога, за да приемем тези договори, които са постигнати за сметка на вреда върху Косово“, каза председателят на парламентарната група на партията Пал Лекай.

Косовският премиер съобщи, че освен опозицията, е поканил участие да вземе и гражданският сектор, посочвайки, че само по този начин диалогът може да бъде по-добър и по-прозрачен.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес