Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гърция очаква голяма инвестиция от Microsoft

05 октомври 2020, 11:01 часа • 2700 прочитания

Премиерът Кириакос Мицотакис и президентът и главен юридически директор на компанията Microsoft Брад Смит ще обявят голяма инвестиция на американският технологичен гигант в Гърция днес, в музея на Акропола.

Вестник „Катимерини” съобщи, че инвестицията е свързана с инфраструктурата за облачни услуги и че новите дейности на Microsoft ще бъдат базирани в района на Атина.

Идеята за инвестицията се е появила при срещата между Мицотакис и Смит на Световния икономически форум в Давос, Швейцария миналия януари, след което Смит коментира, че това е една от най-важните срещи, които е имал в Давос. Компанията на Бил Гейтс е взела окончателното решение за инвестицията преди две седмици, след разговори с офиса на Кириякос Мицотакис.

Подробностите за сделката ще бъдат оповестени по-късно днес, тъй като всички участващи в проекта са подписали споразумение за конфиденциалност.

Източници, близки до премиера, изразиха надежда, че този проект, чиято добавена стойност може да достигне 1 милиард евро, ще помогне за привличането на повече преки чуждестранни инвестиции в Гърция.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес