Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган: В Турция ще изчезне всяка клетка на ФЕТО

16 юли 2018, 10:31 часа • 1665 прочитания

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се закани, че Турция ще изтрие всяка клетка на Фетхуалистката терористична организация (ФЕТО), която е обвинена, че стои зад опита за преврат в страната, извършен на 15 юли преди две години, предаде БГНЕС.

Ердоган държа реч на приема в президентския дворец „Бештепе“ в Анкара, на който присъстваха близки на загиналите и участници в съпротивата срещу преврата. Според него, също като Кюрдската работническа партия (ПКК) и „Ислямска държава“, организацията на мюсюлманския проповедник Фетхуллах Гюлен полага усилия да навреди на единството и бъдещето на Турция.

„Всяко дете, което не познава собствената си религия, националност, език или държава, е потенциална цел на терористичните групи“, заяви турският лидер. „Няма да забравим и няма да позволим да бъде забравен 15 юли“, каза Ердоган

Припомняме, че на 15 юли 2016 г. при опит за военен преврат в Турция бяха убити около 250 души, а около 2200 бяха ранени. За пуча Анкара обвини ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен и неговото движение, което в Турция е наречено ФЕТО.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес