Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дрогирани удариха колата на сръбския президент, той не е ранен

03 септември 2017, 12:12 часа • 1924 прочитания

Колата на сръбския президент Александър Вучич е бил ударена от автомобил, в който са се намирали трима души с множество регистрации за криминални прояви, предаде blic.rs.

Веднага след случилото се тримата са били задържани. Съобщават се само първите им имена - Лука, Милош и Стеван. Направени са проби за употреба на алкохол и наркотици, които показват, че в кръвта на шофьора има кокаин. Въпреки това сръбските власти считат случилото се за инцидент, а не за преднамерен атентат.

Автомобилът, предизвикал катастрофата, е "Бентли". Арестуваните са работели като охрана на популярен нощен клуб в сръбската столица. В показанията си пред полицаите те обяснили, че взели луксозния автомобил от известен сръбски футболист, чест клиент на заведението. Задържаните са с мярка за неотклонение от 48 часа и се очаква те да бъдат разпитани утре (4 септември).

Свидетели разказват, че "Бентли"-то, което е било с испанска регистрация, се е движело с висока скорост на кръгово кръстовище, поднесло е, завъртяло се е и се е врязало в колата на Александър Вучич. Други твърдят, че луксозната кола занесла, след като шофьорът ѝ опитал да направи дрифт.

Вучич се е движил в кортеж от още три автомобила, като неговата кола най-отпред. При удара е бил блокиран втория автомобил, в който служителите от националната служба за охрана са се оказали приклещени.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес