Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Албанският премиер: Действаме като силен и могъщ народ

01 декември 2012, 17:38 часа • 7694 прочитания

Националният въпрос е основният въпрос в програмата и целите на Демократическата партия /ДП/. Това каза албанският премиер и лидер на управляващата ДП Сали Бериша пред младежката партийна организация в Тирана.

"Националният въпрос е централна тема в програмата на ДП. Днес сянката от албанофобията и страхът от албанците броди из Балканите. В миналото нашите съседи ни смятаха за втора или трета ръка граждани. Те отказваха да ни приемат като свободен народ. Днес, албанците са обединени като никога в миналото", каза още пред форума на младежката организация на ДП, предаде БГНЕС.

"Етническата територия на албанците трябва да бъде част от националното съзнание на всеки албанец. Всеки един от нас знае нашата цел - а това е, укрепване и обединение на албанската нация. Днес действаме като един много силен и могъщ народ", каза още Бериша и поясни, че в "миналото е имало доста опити и програми за изтребването на албанската нация".

"В миналото съседите ни искаха да поделят албанската територия и напълно да унищожат страната ни. Днес обаче нещата са по-различни. Днес дори и Косово е свободно. Въпреки всичко това днес ние предлагаме диалог и сътрудничество", каза още Бериша, цитиран от Радио Тирана.

Весела Софева
Весела Софева Отговорен редактор
Новините днес