Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3-годишно момиченце изнасилено в бежански лагер на остров Лесбос

15 декември 2020, 15:09 часа • 15679 прочитания

Властите на гръцкия остров Лесбос разследват предполагаемото изнасилване на тригодишно афганистанско момиченце в мигрантски лагер, съобщи източник от миграционното министерство във вторник, цитиран от БГНЕС.

Момичето е открито в полусъзнание и кървящо в тоалетна в лагера Кара Тепе късно в понеделник, съобщи източникът на Франс прес. "Лагерните лекари потвърдиха" инцидента, каза служителят. Необходима е съдебна проверка, за да се установи състоянието на момичето.

Лагерът, в който са настанени повече от 7300 души, бе издигнат набързо през септември, след като огън унищожи лагера Мория, най-големият в Европа.

Палатковият лагер беше наводнен тази седмица след няколко дни дъжд, въпреки отводнителните работи, извършени в импровизираното съоръжение през октомври.

"Толкова много палатки са мокри и няма сухо място, където да отидем ... Страхуваме се, че много хора ще се разболеят много сега", каза група доброволци от мигранти в лагера в публикация във Фейсбук в неделя.

Европейската комисия по-рано този месец заяви, че се е договорила с гръцките власти и агенциите на ЕС да създадат "нов, съвременен център за прием" в Лесбос до септември 2021 г.”

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес