Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Значки в Тайван иронизират Си Дзинпин чрез Мечо Пух (СНИМКА)

11 април 2023, 16:09 часа • 1266 прочитания

В Тайван се появиха патриотични значки, изобразяващи Мечо Пух, удрян в лицето от тайванска черна мечка, предава AFP в Twitter. Става въпрос за хумористична критика срещу китайския лидер Си Дзинпин, която се разпространява като вирус в Тайван.

France 24 допълва, че лепенките, носени от някои от пилотите на тайванските военновъздушни сили, са предизвикателно послание към Си, който често е сатиризиран, че прилича на обичащата мед анимационна мечка. 

Поводът за това са твърденията на Китай, който счита, че островът е част от територията му и започналите тридневни масови военни игри в събота, които включваха симулиране на атаки срещу демократичен Тайван. ОЩЕ: Опасни игри: Китай показа ВИДЕО с имитация на удари на китайската армия срещу Тайван

Демонстрацията на сила от Пекин пък беше отговор на срещата на президента на Тайван Цай Инг-вен с председателя на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти миналата седмица.

Министерството на отбраната на Тайван публикува серия от изображения и видеоклипове по време на ученията, за да покаже военната си готовност. 

По-специално снимка на пилот от военновъздушните сили, който проверява изтребител, привлече вниманието на потребителите на социалните медии. Хората забелязаха на ръкава на якето му кръпка, изобразяваща черна мечка със знаме, удряща Мечо Пух, предава още France 24. ОЩЕ: Китайските самолети и флот остават около Тайван макар учението да завърши

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес