Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Затвор грози руски актьор, който пиян уби човек в катастрофа (ВИДЕО)

09 юни 2020, 11:33 часа • 3801 прочитания

Известният руски актьор Михаил Ефремов катастрофира пиян на Смоленския площад в центъра на Москва в понеделник вечерта. При инцидента тежко е пострадал друг водач, който по-късно е починал в болница, съобщава ТАСС, цитиран от 24 часа.

Очакват се резултатите от кръвните проби за наличието на алкохол в кръвта на актьора, съобщи началникът на пресслужбата на Главна дирекция на МВР в Москва Владимир Васенин.

Данни за починалият водач няма много. Знае се само, че е мъж, роден през 1963 г. Според кореспондентът на ТАСС, отишъл на мястото на инцидента -  там имало лек автомобил с логото на фирмата за доставка на храни Delikateska.ru., който е със сериозни щети и е изтеглен с платформа. Предполага се, че него е управлявал загиналият при инцидента - най-вероятно разносвач на храна по домовете към фирмата.

Инцидентът е станал около 21:40 московско време снощи, когато два автомобила са се сблъскали в района на №3 на площад Смоленск.

От кадри, заснети от охранителни камери, се вижда, че актьорът дори не се е опитал да завие по булеварда, а се е врязал в насреща идващата кола.

Загиналият е бил в шок трета степен, с открита фрактура на бедрото, счупени ребра и скрита черепномозъчна травма.

Срещу Ефремов ще бъде заведено дело за причиняване на смърт при катастрофа, а наказанието предвижда затвор. Актьорът е задържан.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес