Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Турция се появи вампир, пиещ кръв от 13-годишен

22 май 2021, 13:26 часа • 6970 прочитания

19-годишен турски тийнейджър с подобно на вампир поведение предостави на медиите безпрецедентна история, която накара психиатрите да добавят случая му към медицинската литература, съобщава „Хюриет“.

Когато младежът, чието име не може да бъде разкрито, се оплаква, че пие кръв, има проблеми с доверието на хората и избягва тълпите, за да не навреди на никого, семейството му го отвежда при двама психиатри, Илкнур Кираз Авчи и Чичек Ходжаоглу. В разговорите с психиатрите тийнейджърът си спомня времето, когато е вкусил кръвта на приятел, чийто крак кървял, когато е бил на 13 години.

Според съобщенията той е успял също да вземе няколко банки с кръв в дома си от болница, където е бил стажант.

„Отвън изглеждам като спокоен човек. Но всъщност съм нервен, въпреки че не разкривам чувствата си. Емоциите ми се променят бързо. В мен има двама различни човека: добър и лош. Първият е спокоен и отзивчив, другият е ядосан, опасен и агресивен“, казва той за себе си.

Авчи и Ходжаоглу диагностицирали младия мъж с параноя, гранично разстройство на личността, асоциални и дисоциативни черти на личността при психиатричната им оценка. Неговите сеанси продължават всяка седмица в продължение на три месеца и през последния месец, докато е бил на лечение, не е имало желание за пиене на кръв и неговата импулсивност е намаляла.

Тийнейджърът е имал детство, изпълнено с чести заболявания, и според него майка му е предимно индеферентна, а баща му неглижира всичко.

„Ако брат ми се грижеше за мен вместо за сестра ми, сега нямаше да бъда тук“, казва той по време на сеансите, добавяйки, че няма близки приятели в началното училище и че приятелите му се страхуват от него.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес