Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Австралия шефът на пощите взима 10 пъти по-висока заплата от премиера

08 февруари 2017, 11:57 часа • 1683 прочитания

Австралийският премиер отправи призив към държавните пощи на страната да преразгледат размера на заплащането за изпълнителния директор на фирмата.

Оказва се, че директорът Ахмед Фахур е получил миналата година 5,6 млн. австралийски долара ($ 4,3 млн.), което е 10 пъти повече от заплатата на премиера Малкълм Търнбул. Поради което коментарът на премиера по случая бил, че възнаграждението е "твърде високо", предаде БГНЕС.

От австралийските пощи защитили размера на приходите на своя директор с аргумента, че Фарух получил бонус, тъй като извадил компанията от загуби и я довел до печалба през 2016 г.

Компанията е държавна, поради което австралийски политици от всички партии коментират, че заплатата на нейния шеф е прекалено висока за държавен служител. Бонусът, получен от Фахур за миналата година, е в размер на 1,2 млн. австралийски долара.

"Това е много конкурентен бизнес и трябва да плащаме конкурентни заплати", защитил шефската заплата президентът на пощите Джон Станхоуп. Той допълнил, приходите на пощите скочили поради бизнеса с доставка на колети и пратки, в който се конкурират с DHL и FedEx.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес