Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Удължават се преговорите за мир в Газа

16 август 2024, 06:45 часа • 865 прочитания

Участниците в преговорите за спиране на огъня в Ивицата Газа отново ще се срещнат в катарската столица Доха днес, 16 август, предаде БТА. Същевременно здравните власти в палестинския анклав съобщиха, че броят на палестинците, убити при продължаващите вече 10 месеца боеве, е надхвърлил 40 000 души - припомняме, че здравните власти са подчинени на "Хамас".

Конструктивни преговори

Новият кръг от преговори, които започнаха в четвъртък, се удължава с още един ден, заявиха представители на Катар и САЩ. По думите на американски служител, консултациите в Доха са били "конструктивни".

"Това е жизненоважна задача. Оставащите препятствия могат да бъдат преодолени и ние трябва да завършим този процес", каза пред журналисти Джон Кърби, съветник на Белия дом по въпросите за националната сигурност.

Израел продължава офанзивата си в Газа, а местни здравни служители казаха, че тази нощ най-малко шестима палестинци са били убити при въздушен удар в Джабалия в северната част на анклава. Преди това израелската армия обстрелва обекти в южните градове Рафах и Хан Юнис.

Още: Преди рестарта на преговорите за примирие: Израел удари 30 обекта на "Хамас" 

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес