Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция унищожи хиляди боеприпаси в Северен Ирак (ВИДЕО)

08 юли 2024, 13:16 часа • 1360 прочитания

Турция унищожи хиляди боеприпаси в Северен Ирак. Новината съобщиха от Министерството на националната отбрана на южната ни съседка в Twitter.

Информацията идва на фона на обещанието на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че проблемите по границата с Ирак ще бъдат решени до лятото. 

Подробности за боеприпасите

Става въпрос за 2300 боеприпаса, които са намерени в убежище, намиращо се в райноа на Хакурк в Северен Ирак. Посочва се, че боеприпасите са били "Дочка".

Те са принадлежали на дейци на Кюрдската работническа партия (ПКК), считана за терористична организация.

"Герой Мехметчик, който неутрализира терористите от ПКК, продължава да унищожава оръжията и боеприпасите на терористичната организация", се казва в информацията от турското министерство, което споделя и кадри на бойните запаси на терористите. 

Турция и борбата срещу тероризма

Борбата с тероризма продължава непрекъснато както у дома, така и зад граница, отчита TRT Haber.

Припомняме, че Турция предприе десетки операции срещу тероризма. Те дойдоха след убийството на турски войници в Северен Ирак и на фона на заявката на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че ще продължи антитерористичните операции извън границите на Турция, за да може "нито един мръсен крак на терористите да стъпи в родината му".

През януари турският парламент прие резолюция, в която е посочено, че властите на страната ще продължат да противодействат на тероризма от всякакъв характер в страната и в чужбина. ОЩЕ: Турция ще прави "коридор за сигурност" на границата със Сирия

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес