Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция разпозна предполагаеми съучастници на Гон(ВИДЕО)

17 януари 2020, 10:52 часа • 1771 прочитания

Турската държавна информационна агенция публикува снимки на двама мъже, обвинени в оказване на помощ на беглеца-бизнесмен Карлос Гон да избяга през летище в Истанбул от корупционен процес в Япония.

Снимките на охранителните камери, публикувани за първи път в четвъртък, показват Майкъл Тейлър и Джордж Антоан Зайек при паспортния контрол на летището в Истанбул, съобщава Анадолската агенция.

 

„Уолстрийт Джърнал“ описа Тейлър като бивш американски служител на спецчастите, който сега работи като частен служител по сигурността.

Гон, бившият шеф на автомобилния производител Nissan, избяга от Япония, като се скри в кутията за аудио оборудване и по-късно даде пресконференция в Ливан. Той отказа да коментира подробностите за бягството си.

Турската полиция твърди, че той е слязъл на по-малкото летище „Ататюрк“ и се е прехвърлил в друг частен самолет за Ливан.

Тейлър и Зайек са придружавали Гон от Япония до Турция, но след това са се отправили към главното летище на Истанбул и са взели отделен полет до Бейрут с ливанските авиолинии.

Турция арестува петима души като част от разследването си за бягството, включително служители на MNG, частната самолетна компания, използвана от Гон.

Фирмата твърди, че нейният самолет е бил използван незаконно при бягството и е подала наказателна жалба.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес