Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция отхвърли доклада на "Хюман Райтс Уоч" за изтезанията в страната

02 ноември 2016, 10:29 часа • 950 прочитания

Докладът на „Хюман Райтс Уоч“ за Турция е изготвен едностранно и не показва конкретни факти. Това заявиха от Министерството на правосъдието в Турция в специален текст, разпространен в отговор на твърденията на базираната в Ню Йорк правозащитна организация за изтезания срещу задържаните след юлския опит за държавен преврат, пише вестник Hurriyet.

„На първо място обществеността трябва да бъде информирана за факта, че въпросният доклад е изготвен едностранно и по начин, който е несъвместим с конкретните факти, без всякакъв контакт с държавните органи и без всякакви искания за информация, документи или становища“, се казва в текста, разпространен от Анкара.

По-рано „Хюман Райтс Уоч“ обвини турската полиция в упражняване на тормоз над задържаните във връзка с неуспешния опит за държавен преврат в страната, предаде Фокус.

Според базираната в САЩ организация извънредното положение в Турция дава „празен чек“ на полицията за мъчения, злоупотреби или заплахи на хора, задържани след провала на юлския пуч.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес