Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция арестува руски мафиот

03 декември 2023, 17:50 часа • 4263 прочитания

Турската полиция е арестувала в Истанбул руски престъпен бос - Шамил Амиров, който е издирван от Интерпол със синя бюлетина като ръководител на престъпна организация "Thieves in Law". Това съобщи турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в профила си в Twitter.

Амиров е арестуван в рамките на операция с кодово име "Кафез-15". Той се е укривал от известно време в частна вила в Саръйер край Босфора.

Още: Застреляха руски мафиот в ресторант в Анталия

И още арести

Силите за сигурност в Истанбул са разкрили група от осем души, занимаваща се с изработване на фалшиви паспорти и официални документи.

По информация на вестник "Миллиет" екипи на Дирекцията за борба срещу нелегалната миграция и на Дирекцията за граничните пунктове при съвместна операция в жилището на лицето М.Е., заловено с фалшива шофьорска книжка в квартала "Фатих", са разкрили 81 броя фалшиви паспорти на различни държави, включително български. Открити са също голям брой фалшиви международни шофьорски книжки, печати, документи, 51 000 евро, 3 400 долара и 36 400 турски лири. М.Е. е бил задържан.

В хода на следствието разследващите органи разкрили група от осем души, които се занимавали с фалшифициране на паспорти и документи в квартал "Есенлер" на европейския бряг на Истанбул. При обиските на адресите били намерени над 10 000 броя фалшиви паспорта, холограми и други материали за фалшифициране.

Съдът постановил шестима членове на групата да бъдат задържани, а другите двама били пуснати на свобода условно, предава БТА.

Още: "Руската мафия" - действаща в цяла Европа, но особено активна в Испания

 

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес