Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп преди срещата с Нетаняху: Израел трябва бързо да прекрати войната

25 юли 2024, 17:08 часа • 1122 прочитания

Ден преди да се срещне с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп призова за бързо прекратяване на войната на Израел срещу "Хамас" и за връщане на заложниците.

Още: Нетаняху пред Конгреса: Америка и Израел трябва да останат заедно

Страната трябва по-добре да управлява „връзките си с обществеността“, посочи още бившият президент на Щатите.

Войната трябва да се прекрати бързо, „защото те са унищожени от тази публичност, а знаете, че Израел не е много добър в областта на връзките с обществеността“, каза Тръмп в интервю за Fox News. Той имаше предвид международния натиск над близкоизточния съюзник на САЩ да спре кръвопролитията в Газа, започнали след клането на "Хамас" в Израел на 7 октомври 2023 г.

Тръмп атакува пропалестинските демонстранти пред Конгреса

Бившият американски президент също така критикува онези пропалестински демонстранти, които протестираха по време на вчерашната реч на Нетаняху пред Конгреса на САЩ.

Още: Необичаен протест: Активисти засипаха хотела на Нетаняху с червеи и щурци (ВИДЕО)

Тръмп призова за едногодишна присъда затвор за оскверняване на американското знаме, след като демонстрантите свалиха флагове на САЩ пред Конгреса и вместо това поставиха палестински.

Страни като Русия, Китай и Северна Корея "се присмиват" на САЩ заради хлабавите им мерки срещу подобна дейност, твърди Доналд Тръмп.

Припомняме, че в речта си пред американските законодатели Нетаняху атакува остро протестиращите отвън. „Имам послание към тези протестиращи. Когато тираните от Техеран, които обесват гейове на кранове и убиват жени за това, че не покриват косите си, ви хвалят, насърчават и финансират, вие официално сте станали полезни идиоти на Иран“, заяви израелският премиер.

Като цяло Бенямин Нетаняху говори как трябва САЩ и Израел да спрат "оста на злото", а именно Иран и неговите пълномощници в Близкия изток.

Още: "Хамас": Речта на Нетаняху показва, че той не иска прекратяване на огъня в Газа

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес