Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стотици са убитите погрешка от коалицията на САЩ в Сирия

29 декември 2017, 20:30 часа • 1695 прочитания

817 цивилни са били убити при бомбардировки на водената от САЩ международна коалиция в Сирия от 2014 година насам, съобщава The Independent, позовавайки се на данни на американските военни.

Според информация на командването на коалицията, цивилните са "убити погрешка", докато експерти казват, че жертвите може да са много повече, отколкото се посочва официално. Показателно е, че общият щаб на коалицията признава, че има от август, 2014 година до ноември, 2017 година има 1799 случая на възможни жертви при бомбардировки. Само през ноември неизяснените случаи са 695.

Съгласно информация на The New York Times, само през ноември международната коалиция, водена от САЩ, е извършила над 27 500 бомбени удара в Сирия. Пред авторитетната медия, говорителят на американския щаб майор Шейн Хъф каза, че „това е една от най-прецизните въздушни кампании във военната история”.

Припомняме, че на 10 декември Ирак обяви, че контролираните от "Ислямска държава" територии са освободени. Сега военни действия има при Ефрат.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес