Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смъртоносният вирус MERS се разпространява в Южна Корея

03 юни 2015, 12:24 часа • 13199 прочитания

Все по-голямо става разпространението на смъртоносния вирус MERS в Южна Корея. Властите в страната затвориха над 200 начални училища в опит да противодействат на заразата, пише BBC.  

Само за ден в Южна Корея бяха регистрирани пет нови случая на заразяване, с което общият брой на болните достигна 30 души. Двама вече станаха жертви на коронавируса.

В сряда президентът на Южна Корея Пак Кън Хе свика извънредно заседание с участието на представители от сферата на здравеопазването и експерти, които да обсъдят мерките по въвеждането на карантина.

Към настоящия момент по данни от Световната здравна организация в света има 1,1 хил. души, които са носители на смъртоносното заболяване. Жертви на MERS до този момент са станали 436 души.

Вирусът бе регистриран за първи път в Саудитска Арабия през 2012 г. Пълното му име е Middle East Respiratory Syndrome. Наподобява пневмония, но в по-остра форма, симптомите са висока температура, кашлица и пристъпи на задух. Случаи на вируса е имало в няколко страни по света, включително и в САЩ.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес