Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сигнал за бомба на летището в Хабаровск

29 септември 2020, 06:58 часа • 1317 прочитания

Спешните служби извършиха проверка на летището в Хабаровск, Русия след съобщения за "минирането" на терминала и самолета. Заплахите не бяха потвърдени. Четири полета са забавени, съобщиха от пресслужбата на летището пред ТАСС.

Съобщението за взривните устройства, поставени в сградата на терминала и в самолета, пристигнало на летището в Хабаровск днес, 29.09.20 г., рано сутринта. Персоналът и пътниците са били евакуирани незабавно.

"Общо около 500 души бяха изведени. Хората чакаха завършването на проверката. Не бяха установени заплахи, но фалшивият сигнал за взривни устройства доведе до закъснението на четири полета", каза говорител на летището. Самолетите не са тръгнали навреме за Чумикан (Хабаровска територия), Южно-Сахалинск, Петропавловск-Камчатски и Магадан. Пътуващите по линиите са се качили след извършения обстоен оглед и полетите са се изпълнили, посочват от летището.

На същия аеропорт периодично се получават съобщения за заплахи, след които се извършва евакуация и съответно - полетите закъсняват. Информацията все още не е потвърдена. Международното летище Нови в Хабаровск е най-големият въздушен център в Далекоизточния федерален окръг. Обслужва около 2 000 000 пътуващи хора годишно.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес