Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ: Граничният пункт "Керем Шалом" ще бъде отворен утре

07 май 2024, 23:00 часа • 2213 прочитания

САЩ са били уведомени, че граничният пункт "Керем Шалом" между Израел и Газа ще бъде отворен утре. Това съобщи говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер, цитирана от Ройтерс.

ООН и други международни хуманитарни организации казаха, че затварянето на двата гранични пункта - "Рафах" и "Керем Шалом", на практика ще прекъсне доставките на хуманитарна помощ за анклава, където има много малко складове.

САЩ смятат за "неприемливо" затварянето от страна на Израел на два важни входни пункта за хуманитарна помощ към Газа - "Рафах" и "Керем Шалом", каза говорителката, цитирана от Франс прес.

"Затворените гранични пунктове трябва да бъдат отворени отново, недопустимо е те да са затворени", заяви Жан-Пиер, като добави, че граничният пункт "Керем Шалом" се очаква да бъде отворен отново утре, предаде БТА.

Междувременно директорът на ЦРУ Уилям Бърнс се е върнал днес в Кайро за участие в разговорите, целящи постигане на споразумение за спиране на огъня и освобождаване на заложниците в Газа, съобщиха добре осведомен източник и източници от египетско летище. ЦРУ отказа коментар в съответствие с политиката си да не разкрива подробности за пътуванията на директора си в чужбина.

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес