Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Самолет на филипинските ВВС се разби при кацане (ВИДЕО)

04 юли 2021, 13:25 часа • 7169 прочитания

Самолет на ВВС на Филипините C-130 се разби в архипелага Сулу в югозападната част на страната. Това съобщи командващият въоръжените сили на републиката Сирилито Собежана, пише ТАСС. По думите му, спасителната операция продължава. "Правим всичко възможно да спасим оцелелите", каза той и подчерта, че най-малко 50 души вече са откарани в болница.

Катастрофата се случи днес по обяд местно време на летище Джоло. Самолет C-130, който беше част от филипинските военновъздушни сили, се е разбил при кацане, според първоначалната информация. „Първите доклади показват, че е имало 92-ма души на борда, включително трима пилоти и петима членове на екипажа. Спасителната работа продължава", добави той. Според военновъздушните сили на републиката при кацане на летището самолетът е пропуснал пистата и се е забил в близкото село, след което е избухнал пожар. На място са пристигнали пожарникари, за да се борят с огъня.

Този C-130 беше прехвърлен на Филипинските ВВС от САЩ през февруари миналата година. Това беше един от двата американски самолета, закупени с военно финансиране. Съобщава се, че 17 души са в неизвестност, а 29 тела са открити на мястото на инцидента.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес