Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски МиГ-31 прихвана американски разузнавателен самолет над Берингово море

11 декември 2020, 17:05 часа • 4233 прочитания

Руски изтребител МиГ-31 беше изпратен във въздушното пространство във връзка с приближаването на разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ над Берингово море до руската граница. Това беше съобщено от Националния център за управление на отбраната (NTSUO, част от Министерството на отбраната на РФ).

Според военните, на 11 декември руските контролни устройства са забелязали цел във въздуха над неутралните води на Берингово море, приближаваща се до държавната граница на Русия. За да се предотврати нарушаване на държавната граница, МиГ-31 е издигнат от дежурните сили на ПВО на Тихоокеанския флот.

„Екипажът на руския изтребител идентифицира въздушната цел като стратегически разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ и го придружи“, съобщава NTSUO.

Както уточни Центърът, след като чуждестранният самолет се е отдалечил от държавната граница на Руската федерация, руският изтребител безопасно се е върнал на родното си летище. „Полетът на руския изтребител беше извършен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство“, се казва в съобщението.

Нарушения на руската държавна граница от американския самолет не са допуснати. , ТАСС

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес