Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Родман изригна в ефир на нападки срещу Северна Корея

08 януари 2014, 13:36 часа • 28644 прочитания

През вчерашния ден Денис Родман отново разбуни духовете като буквално побесня в ефира на CNN по време на интервю посредством видеовръзка. Водещият засегна темата с арестувания американски гражданин Кенет Бей, който бил обвинен от властите в Северна Корея за шпионаж. У него били намерени кадри на заснети гладуващи сирачета в азиатската държава, поради което той бе осъден на 15 години затвор по обвинения за опит за сваляне на режима. Случаят стана повод за сериозен сблъсък между САЩ и режима в Северна Корея, а Денис Родман избесня след въпроса на водещия.

„Разбирате ли какво нанесе Бей на тази страна? Кажете ми имате ли представа какво извърши? Ти ми кажи защо го арестуваха! С удоволствие ще говоря по темата...“, каза гневно Родман и мигновено смени темата.

„Тук има 10 момчета бивши баскетболисти, които обожават семействата си и ги „изоставиха“, и дойдоха в Северна Корея, за да се опитат да помогнат на тази страна с изявите си и с посланията си. Разбирате ли въобще каква жертва направиха, за да не прекарат празниците вкъщи с децата и жените си? Не ме интересува какво по дяволите мислите – просто вижте тези момчета!“, продължи гневно Родман.

Водещият спомена, че Родман подкрепя обвиненията срещу Бей, а те дори не са предявени официално и освен това го попита: „Денис ти използваш тези момчета (бивши баскетболисти) за свои защитници ли?“

След този въпрос последва ответна гневна реакция от Родман: „Ти знаеш ли какво правим ние тук и на какво се подлагаме? Ти си стоиш зад микрофона, но ние сме тук и след няколко дни се връщаме в Америка, където всички ще ни плюят заради сегашните ни действия!“, приключи Родман.

В последната година Родман нашумя много с приятелските си взаимоотношения с  лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, като даже се твърдеше в медиите, че ще поеме националния баскетболен отбор на страната. В момента той отново се намира в Северна Корея, където ще играе с бивши играчи на НБА срещу местен баскетболен отбор в чест на рождения ден на лидера на Северна Корея. 

Денис Родман се превърна в легенда на „Чикаго Булс“ и НБА известен с прякорите си „Глиста“ и „Денис белята“. Той е изключително ексцентрична личност с постоянно меняща се и провокираща външност, като освен в НБА и всякакви медии по света има и изяви в Холивуд.  Известен е и със скандалните си връзки с Мадона и Кармен Електра.

В професионално отношение се превърна в жива легенда още през 90-те години на миналия век, когато завоюва заедно с Майкъл Джордан три титли в НБА. Два пъти е обявен за Дефанзивен играч на годината в НБА. Има две титли и с отбора на „Детройт Пистънс“.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес