Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин пак зацикли в опит да произнесе името на Токаев. Той му го върна (ВИДЕО)

09 ноември 2023, 17:38 часа • 6187 прочитания

Руският президент Владимир Путин има тежки и, както изглежда, постоянни проблеми с името на президента на Казахстан Касим-Жомарт Токаев. По време на днешната си визита в азиатската република той на два пъти обърка името на колегата си. И това далеч не е прецедент при срещите му с Токаев, а общо взето вече наложила се традиция по време на официални прояви.

По време на днешната им съвместна пресконференция Путин нарече домакина си Камил Жомартович, а по-късно отново се затрудни с второто му име, превръщайки го от Кемелевич на Келемович.

„С активното участие на регионите взаимният ни търговски оборот с Казахстан през 2022 г. се увеличи с повече от 10%. Тук Касим-Жомарт Келемович каза, че това са 27 милиарда долара, но според нашата статистика – 28,2 милиарда долара“, каза Путин.

ОЩЕ: Путин е в Казахстан за преговори с Токаев. Песков: Ще си сверят часовниците (ВИДЕО) 

На един от предишните форуми пък той се беше обърнал към Токаев с името Кемел Жомартович. Разбира се, всеки път това се съпровожда с много мемове в рускоезичните социални мрежи, където потребителите искрено се забавляват с мънкането и заекването на руския президент.

Само че този път Токаев, на който определено не му стана особено приятно, макар видимо да се постара да не го покаже, не остана длъжен на руския диктатор и изведнъж пред руската делегация заговори на казахски и чак след известно време отново премина на руски.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес