Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предупреждение от Тайланд: Бягането в парка е рисково за зараза с коронавирус

06 май 2020, 11:56 часа • 9892 прочитания

Бягането в парковете на Тайланд, които бяха отворени след облекчаване на ограничителните мерки заради пандемията от коронавирус, може да бъде опасно и да стане източник на зараза. Това заяви прессекретарят на Центъра за борба с коронавируса Тхависин Висануйотхин, предаде БГНЕС.

Той препоръчва да не се тича, а да се ходи за здраве. Според него, бягащият човек може да бъде опасен за околните, ако е заразен коронавирус, съобщи РИА Новости.

Не трябва да се тича с маска на устата, тъй като това намалява притока на въздух към дробовете, а при интензивно натоварване недостигът на въздух може да бъде опасен. В същото време е установено, че при дълбоко дишане по време на бягане, заразеният човек може да зарази други тичащи, които са на разстояние метър – метър и половина пред и до 10 метра зад него.

Висануйотхин препоръча на онези, за които тичането е необходимо, преди началото на тренировката да се уверят, че около тях няма други хора, които биха могли да се окажат на 10 метра зад тях.

Днес в Тайланд е регистриран само един случай на заразен с коронавирус, а един човек е починал. От началото на пандемията в страната заболелите от COVID-19 са 2 989, оздравели са 2 761 души, а смъртните случаи са 55.

Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 6 май"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес