Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията взе под контрол ситуацията в Джакарта

14 януари 2016, 09:28 часа • 2473 прочитания

Четирима терористи, организирали атаката в центъра на Джакарта, са унищожени. Ситуацията с безопасността в центъра на индонезийската столица е взета под контрол, съобщил началникът на националната полиция Буди Гунаван, цитиран от ТАСС.

"Четирима са убити. Ситуацията е под контрол", заявил той. По-рано ръководителят на местната полиция Антон Чарлиян съобщи, че терористите се качили на покрива на сградата „Хоризонт“ в центъра на града, известна също като „Джакартския театър“.

"Самоличността им не е установена, но те може да са причастни към "Ислямска държава", тъй като по-рано сме съобщавали съобщения от ИД, че се планират "концерти" в Джакарта", съобщил Чарлиян.

Сградата "Хоризонт" е разположена недалече от търговския център "Саринах", където злосторниците устроили атака с използване на гранати и огнестрелно оръжие.

Индонезийското издание "Компас" по-рано съобщило за шест взрива в Джакарта. След тях започнала престрелка между полицията и престъпниците. По-късно още няколко взрива прогърмели в Джакарта при посолствата на Турция и Пакистан.

По последни данни в резултат на серията терористични актове в индонезийската столица са загинали седем души. Сред тях е служител на ООН, който има холандско гражданство, съобщи тв „Ал Джазира“.

 

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес