Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оставки след недостиг на кислород и смърт на 6 души в болница в Йордания

13 март 2021, 15:28 часа • 2081 прочитания

Министърът на здравеопазването на Йордания подаде оставка след смъртта на шестима пациенти в болница, в която доставките на кислород не стигнаха, пише БГНЕС. Премиерът Бишер ал-Хасауне помоли Надир Обейдат да подаде оставка, след като нареди разследване на инцидента в град Салт, на 13 мили северно от Аман.

Полици наблюдаваха болница в Йордания, за да не допусне роднините на най-малко шестимата пациенти с коронавирус, починали след прекъсване на доставките на кислород. Източници казаха пред Ройтерс, че не е ясно какво е причинило кислородната недостатъчност в реанимацията, родилните отделения и отделенията за коронавирус в новата правителствена болница в Салт, западно от столицата Аман. По-рано министърът на здравеопазването Надир Обейдат посети болницата и се срещна с персонала, докато силите за сигурност отцепиха района, за да предотвратят неприятности.

Бързото предаване на британския вариант на коронавируса доведе до нарастване на инфекциите с CОVID-19 в Йордания. Миналата седмица властите обявиха затягане на ограниченията за движение и отново наложиха пълно блокиране.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес