Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Олга Смирнова: Няма да се върна в Русия без свобода

03 март 2024, 17:50 часа • 9978 прочитания

Няма да се върна в Русия без свобода. Това е казала бившата балерина от "Болшой театър" Олга Смирнова, пише един от най-уважаваните френски ежедневници Le Monde.

Сега живее в изгнание

След като напусна страната си през март 2022 г., малко след началото на инвазията в Украйна, бившата солистка на престижния московски театър сега живее в изгнание в Амстердам и заклеймява „култа към смъртта“, който царува при Путин.

Има присъда в Русия

Припомняме, че Смирнова получи шест години затвор в Русия заради антивоенни публикации в социалните мрежи. Обвиненията към Олга Смирнова са свързани с публикации за украински градове, превръщани в руини, за жертвите на обстрела в Запорожие, Харков, Киев и Изюм, за пожара в Запорожката АЕЦ, обстрела на мемориала на Холокоста Бабий Яр в Киев и за смъртта на жителите на Мариупол по време на щурма на града.

Днес ще танцува

Сега 32-годишната балерина работи с Холандския национален балет и днес има представление, като част от гала на звезди на класическия балет. ОЩЕ: Правосъдие в Русия: Шест години затвор за възмущение от войната (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес