Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Международната коалиция срещу ИД не потвърждава смъртта на Абу Бакр ал Багдади

16 юни 2017, 13:04 часа • 3076 прочитания

Водената от САЩ международна коалиция срещу „Ислямска държава“ не може да потвърди смъртта на Абу Бакр ал Багдади – лидера на близкоизточната радикална групировка, предава AFP.

„Към момента не можем да потвърдим тези доклади“, заяви генерал Райън Дилън, говорител на операцията „Вродена решителност”, отбелязва още "Фокус".

По-рано бе съобщено, че Министерството на отбраната на Руската федерация проверява информацията за смъртта на лидера на групировката „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади в резултат на въздушни удари, нанесени в края на май в сирийската провинция Ракка от руската военна авиация.

Actualno.com припомня, че главатарят на „Ислямска държава“ не е виждан на публични места откакто преди три години се провъзгласи за халиф по време на събитие в иракския град Мосул. За този период на няколко пъти се появяваха слухове, че той е бил убит или ранен.

Ал Багдади получи и прякора „Призрака“, той като на няколко пъти е бил забелязван край иракско-сирийската граница, но неговото местонахождение така и не можа да бъде установено.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес