Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Медведев избълва гнусни обиди към Япония, говори за орална любов и сепуку (СНИМКА)

31 януари 2024, 10:49 часа • 3476 прочитания

"Не ни пука за чувствата на японците по отношение на така наречените Северни територии. Това не са спорни територии, а Русия. А тези от самураите, които се чувстват особено тъжни, могат да сложат край на живота си по традиционен японски начин – като си направят сепуку (харакири). Ако посмеят, разбира се. Със сигурност е много по-добре от това да правят сви**и на американците, напълно забравили Хирошима и Нагасаки". Това написа в официалния си профил в Twitter бившият руски президент и експремиер Дмитрий Медведев, който сега е зам.-секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Защо Медведев обиди Япония?

Медведев реагира на изявление на японския премиер Фумио Кишида, в което той казва, че Япония е готова да разговаря с Русия за решаване на териториалните спорове между двете страни. Става въпрос за Курилските острови – наричани в Русия Северните територии, те минават под съветска власт след края на Втората световна война. Япония обаче така и не подписва официален мирен договор със СССР, с който да признава това, а Токио вече обяви, че Русия незаконно окупира Курилските острови – стори го още преди почти 2 години: Японският проблем на Путин: Напрежението за Курилските острови расте (ВИДЕО)

Отговорът на Медведев е в англоезичния му профил в Twitter, което подсказва, че той нарочно иска да обиди Япония. Припомняме, че Токио открито оказва помощ на Украйна. Русия разполага оръжия и се подсилва военно на Курилските острови още от 2015 година насам: Япония срещу Русия. Възможно ли е японците да си вземат Курилските острови обратно?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес