Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майка крие половин година новороденото си дете в чанта в килера

09 октомври 2020, 11:13 часа • 6724 прочитания

В град Карпинск (Свердловска област) 37-годишна местна жителка държала новородената си дъщеря в килера в продължение на шест месеца. Информацията е на портала e1.ru, цитиран от БГНЕС.

Според една от познатите на жената след раждането тя казала на всички, че детето е починало.

А малкото момиченце било открито случайно от гости по време на парти: "Качиха се в килера и там откриха детето в чанта", разказва познатата.

От разказ на друг местен жител става ясно, че детето е оцеляло само защото е било хранено от най-големия син в семейството, който е на 13 години. Жената има и трето дете - момиченце на 3г.

37-годишната жена не е била регистрирана в клиника по време на бременността и не е потърсила помощ от лекари по време на раждането. Това съобщава пред информационния портал официалният представител на Главното управление на Министерството на вътрешните работи за Свердловска област Валери Горелих.

„Може би раждането е станало у дома. След като представители на Министерството на вътрешните работи получиха тревожния сигнал, служители на териториалното полицейско управление отидоха до адреса на пребиваване на жената, където намериха бебето в изнемощяло състояние и спешно организираха изпращането му в местната болница. По предварителни данни то има недохранване от трета степен, както и съмнение за други сериозни заболявания", казва Горелих.

Образувано е наказателно дело срещу жената по чл. 156 от Наказателния кодекс за „неизпълнение на задълженията по отглеждане на малолетно дете“.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес