Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ликвидирали Насрала докато гледал речта на Нетаняху пред ООН

28 септември 2024, 21:44 часа • 2474 прочитания

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала и щабът му са били измамени и то с помощта на самия израелски премиер Бенямин Нетаняху. Това разкрива високопоставен израелски служител пред The ​​Telegraph.

Нетаняху е напуснал Израел и е заминал за Ню Йорк именно, за да заблуди лидера на "Хизбула" да смята, че е в безопасност. Речта на премиера пред Общото събрание на ООН е била част от "плана за отвличане на вниманието", с който да бъде накаран Насрала да повярва, че Израел няма да извърши военна операция, докато Нетаняху е извън страната.

Още: "Хизбула" потвърди: Лидерът Хасан Насрала е убит. Тревога в ЕС (СНИМКИ)

По думите на източника на изданието в петък вечер, 27 септември, в момента, когато Хасан Насрала е гледал речта на Нетаняху по телевизията, израелските сили са атакували щаба на групировката в квартал Дахия в Бейрут.

Ударът е бил одобрен от израелския премиер точно преди да започне да говори пред Общото събрание на ООН, добавя източникът.

Още: В Израел, Ливан, Сирия, Иран празнуват ликвидирането на лидера на "Хизбула" (ВИДЕА)

Освен това според "Канал 12" в дните непосредствено преди удара в петък, премиерът Бенямин Нетаняху е заявил, че не е искал да предупреждава администрацията на Байдън за планираната операция, тъй като се страхувал, че САЩ ще се опитат да я предотвратят.

Още: ЦАХАЛ официално обяви, че Хасан Насрала е ликвидиран

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес