Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кувейт блокира резолюцията на САЩ за Ивицата Газа

31 май 2018, 06:15 часа • 2145 прочитания

Кувейтските посланици в ООН блокираха текста, изготвен от САЩ по въпросите, свързани с атаката на Израел на 14-ти май над палестински граждани близо до границата с Палестина в района на Ивицата Газа.

САЩ пусна разработка на текста за изявление на Съвета за сигурност малко преди поредното му извънредно заседание вчера, припомня БГНЕС. Американският посланик Ники Хейли коментира, че действията на "Хамас" показали, че хората в Газа имат нужда да бъдат защитавани точно от действията на "Хамас".

Кувейт, който е непостоянен член в Съвета за сигурност и представител на арабските страни, блокира текста, тъй като противоречи на проекторезолюцията за подкрепа и защита на палестинските граждани в Ивицата Газа. "Ние не можем да се съгласим с този текст, особено след като разработваме проекторезолюция за защита на палестинските цивилни граждани в окупираните палестински територии от Ивицата Газа", заявиха представителите на Кувейт.

Други две изявления в разработката, изразяващи загриженост за насилието в Газа бяха блокирани по-рано от САЩ, като така разделението в Съвета за сигурност относно израелско-палестинския конфликт стана още по-голямо.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес