Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел е нанесъл удари по цели на екстремистко движение в Газа

09 декември 2017, 10:16 часа • 1002 прочитания

Израел е нанесъл удари по цели на екстремисткото движение „Хамас“ в Ивицата Газа в отговор на няколко ракетни атаки, предаде BBC.

В петък три ракети бяха изстреляни от територията на Ивицата Газа към Израел. Една от тях е паднала в южния град Сдерот, но не е причинила жертви. Друга е била прихваната и унищожена от противоракетната отбрана, а трета е била намерена в ненаселен район в южната част на Израел, предаде "Фокус".

В отговор военновъздушните сили нанесоха удари по цели на „Хамас“, в резултат на които според палестинското здравно министерство, са ранени 25 души. Ударите са продължили в ранните часове на събота, часове след ракетната атака в Сдерот. Израелската армия оповести, че атакувала цех за производство на оръжие и склад за боеприпаси.

Напрежението между израелци и палестинци ескалира след като президентът на САЩ Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел.

В петък двама палестинци загинаха, след като израелски военнослужещи откриха стрелба срещу тълпата по време на ескалиралите в сблъсъци протести срещу решението.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес