Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Горският пожар в Новоросийск засегна почивни бази (ВИДЕО)

15 юли 2024, 10:04 часа • 561 прочитания

Мащабният горски пожар край черноморския руски пристанищен град Новоросийск, Краснодарски край, е повредил около 40 сгради в центрове за отдих. Новината съобщава Телеграм каналът ASTRA.

Пожарът е обхванал почивните бази "Сейлор" и "Романтик", съобщиха от Министерството на извънредните ситуации. Хеликоптери участват в гасенето на огъня.

Бедствено положение

Огненото бедствие започна вчера, като първоначално обхвана над 22 хектара площ. По-рано в града беше обявено бедствено положение, около 500 души бяха евакуирани.

Контролираната от руската държава агенция ТАСС също признава за пожара, като твърди, че площта му в района на фермата Дюрсо в Краснодарския край е достигнала 62 хектара. Съобщава се за двама ранени. ОЩЕ: Огромни пожари обхванаха Краснодарския край в Русия (ВИДЕО)

Горските пожари в Русия

От началото на 2024 г. в Русия са изгорели над 3,5 млн. ха гори. На територията на страната вече са регистрирани почти 6 хиляди огнища на горски пожари, заяви министърът на извънредните ситуации Александър Куренков, по време на съвещание при Владимир Путин (издирван от Международния наказателен съд в Хага за системно отвличане на украински деца). ОЩЕ: От началото на годината: 3,5 млн. ха гори са изпепелени от пожари в Русия (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес