Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екзекутираха китайския Джак Изкормвача

03 януари 2019, 11:15 часа • 5310 прочитания

В Китай екзекутираха сериен убиец и изнасилвач, отнел живота на 11 жени и малолетни момичета в периода 1998 – 2002 година в град Байнин в северозападната провинция Гансу.

„Присъдата е изпълнена в четвъртък сутринта въз основа на решение на Върховния народен съд на Китайската народна република. Осъденият Гао Ченюн беше обесен“, се казва в съобщение на Министерството на правосъдието в Пекин.

Той преследвал жертвите си до домовете им, преди да ги ограби, изнасили и убие. Прерязвал им гърлата и разчленявал труповете.

Гао, баща на две деца, е арестуван през 2016 година в супермаркет, след като полицията успява да го идентифицира след серия от ДНК тестове.

Първото убийство извършил през май 1988 – годината, в която е роден синът му. Тогава 23-годишна жена е открита мъртва с 26 прободни рани.

Следващите убийства следват същия модел, като техен обект са млади жени, които живеят сами. Най-младата му жертва е 8-годишно момиченце.

От страх от серийния убиец, жените в град Байнин излизали в продължение на години само с мъж - придружител.

Убийствата спират през 2002, но само няколко години по-късно полицията успява да направи пробив в разследването, когато чичото на Гао е арестуван за дребно престъпление. Той разрешава на полицията да му направи ДНК тест, който показва, че негов роднина е извършител на престъпленията.

Малко по-късно следователите установяват, че това е Гао.

През март миналата година Народният съд в Байнин определи смъртна присъда за 54-годишният Ченюн, след като беше признат за виновен за изнасилвания, убийства, грабежи и разчленяване на труповете на жертвите си. Осъденият признава вината си.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес