Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експлозия на газови бутилки предизвикала пожара във влака в Пакистан (СНИМКИ)

01 ноември 2019, 09:20 часа • 1098 прочитания

74 са вече жертвите на пожара в пътнически влак в Пакистан. Някои от жертвите са скачали от прозорците на движещия се, горящ влак с идеята да се спасят от огъня. Местни медии разказват, че са открили тела и ранени 2 км назад от спрелия влак.

Изгорели са 3 вагона. Един от вагоните - Вагон №12 - превозваше главно хора от Мирпурхас, каза заместник-комисарят на града Атала Шах пред АФП. За момента са потвърдени 28 загинали от този град, но поне още 40 души се издирват.

Днес там е ден на траур, започнаха погребенията на жертвите. Над 40 души от града пътували за религиозен фестивал Лахор. Мирпурхас е град с около половин милион души, заобиколен от ферми и овощни градини от манго.

Властите в Рахим Яр Хан заявиха, че много от телата са овъглени до неузнаваемост и ще трябва да бъдат идентифицирани чрез ДНК тестване - процес, който може да отнеме до един месец. Полицията организира превозването на семейства, които издирват близките си, до болницата, в която са телата.

Разследване на местните власти търси виновниците и причините за инцидента.

За момента е потвърдено, че пламъците са тръгнали от експлозия на две газови бутилки и печка в един от вагоните, където пътници приготвяли закуската си.

Охраната на влака първоначално ги спряла, когато забелязала, че готвят в купето, но след това те отново продължили.

Властите обявиха, че ще изплатят обезщетение от близо 10 хиляди долара или милион и половина рупии на семействата на загиналите при нещастния случай.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес