Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десетки коне получиха топлинен удар по време на самурайски фестивал в Япония (СНИМКИ)

08 август 2023, 09:26 часа • 5599 прочитания

111 коне получиха топлинен удар, а два от тях загинаха по време на ежегодния фестивал Soma Nomaoi в Япония, на който по традиция ездачи, облечени като самураи, пресъздават битки.

Япония регистрира най-високите средни температури през юли от над 100 години насам.

Източник: Getty Images

Фестивалът, който се проведе в префектура Фукушима от 29 до 31 юли при температура 35 °C, коства живота на две от животните, а десетки зрители също потърсиха медицинска помощ. Организаторите обмислят догодина да променят датата на събитието, за да не се стига до подобни трагедии.

Ежегодното тридневно събитие, в което участват повече от 400 участници, облечени като средновековни воини, които се бият на коне, е привлякло над 120 000 души, отбелязва АФП.

Още: Прочутите словенски коне липицанери с признание от ЮНЕСКО

Източник: Getty Images

"За първи път поръсихме пистата с вода, тъй като се очакваха екстремни горещини. Използвахме три автомобила за разпръскване на вода, но тя бързо изсъхна", каза Йошичика Хирата от организационния комитет на фестивала.

По време на миналогодишния фестивал също почина един кон, след което по-голямата част от ездачите подкрепиха плана за промяна на датата, стана ясно от проучване, направено през декември.

Още: Колесници от I хилядолетие пр.н.е. с впрегнати коне са открити в Китай

Източник: Getty Images

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес