Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благородна лъжа: В китайски зоопарк боядисаха кучета като панди (ВИДЕО)

09 май 2024, 15:33 часа • 1984 прочитания

Китайски зоопарк се сблъска с широко обществено неодобрение, след като стана ясно, че негови служители са боядисали кучета, за да заприличат на панди.

Зоологическата градина в провинция Дзянсу от известно време се опитва да привлече повече посетители с информацията, че сред животните в парка има и панди. В действителност обаче панди в зоопарка няма, затова ръководството решава да "маскира" няколко кучета и да ги боядиса като панди. Кучетата са от порода Чау-чау и с бяла и черна боя действително наподобяват силно панди.

Още: Руски зоопарк изпрати на фронта два пауна за "духовно успокоение" на военните (СНИМКИ)

Да плащаш за измама

За да видят "пандите", децата са плащали по 10 юана (1,87 долара), а възрастните - по 20 юана (3,75 долара). Бързо измамата е била разкрита обаче и от парка е трябвало да дадат обяснения. "Нямаме панди и трябваше да вземем някакви мерки. И хората си боядисват косите. Боята е напълно безвредна за кучетата.", казват от зоологическата градина.

Това не е първият път, в който китайски зоопарк е обвинен в измама. Миналата година зоологическа градина в Източен Китай трябваше да доказва дали една от мечките в парка не е преоблечен човек.

Още: Знаете ли единствено с какво се храни пандата?

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес